| Pravo vrijeme za vrtić | |
|
+2Ivana Š.NS carica_orhideja 6 posters |
Autor | Poruka |
---|
carica_orhideja Admin 2
Broj poruka : 93 Points : 48871 Reputation : 2 Datum upisa : 25.07.2011 Lokacija : Hrvatska
| Naslov: Pravo vrijeme za vrtić Pet Jul 29, 2011 8:57 am | |
| Kada su vaša djeca krenula u vrtić? Kakve su bile njihove reakcije na odvajanje od vas? | |
|
| |
Ivana Š.NS
Broj poruka : 77 Points : 47725 Reputation : 0 Datum upisa : 10.11.2011 Godina : 43 Lokacija : Novi Sad
| Naslov: Re: Pravo vrijeme za vrtić Pet Nov 11, 2011 7:51 pm | |
| Sin sa pune dve godine.Jako lepo je prihvatio.Prvog dana sam bila sa njim sat vremena, a sutra mi je mahnuo i rekao -papa mama, ode on, ja osta u hodniku, skenjana sto druga deca traze svoje roditelje a ovaj moj -ode. Mislim da je tu najvaznija priprema deteta. Ja sam jedno mesec dana pre polaska, bukvalno svaki dan pricala, lepe stvari o vrticu, kako ce tamo biti dece, puno igracaka itd, onda smo se setali do vrtica da mu pokazem.Stvarno je super prihvatio. | |
|
| |
nataly
Broj poruka : 34 Points : 48729 Reputation : 0 Datum upisa : 27.07.2011 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Pravo vrijeme za vrtić Sub Nov 12, 2011 10:11 am | |
| Moj sin bi trebalo sledeceg meseca da krene u vrtic. Ima 19 meseci. Mislim da ce sve biti u redu, voli da se igra sa decom, nije problem da se odvoji od mene. Javljam kako ce biti kad krenemo | |
|
| |
carica_orhideja Admin 2
Broj poruka : 93 Points : 48871 Reputation : 2 Datum upisa : 25.07.2011 Lokacija : Hrvatska
| Naslov: Re: Pravo vrijeme za vrtić Sub Nov 12, 2011 11:49 am | |
| Super, nadam se da će sve biti ok Moja starija curica je krenula u septembru i super je to prihvatila, jako je društvena i nije bilo nikakvih problema u vezi odvajanja. A i moja svekrva je vaspitačica u istom vrtiću Međutim, otad se više puta prehladila, valjda nije navikla na izloženost tolikim virusima... Već 2 nedjelje nije išla, opet kreće u ponedjeljak i u srijedu slavi rođendan u vrtiću! | |
|
| |
Ivana Š.NS
Broj poruka : 77 Points : 47725 Reputation : 0 Datum upisa : 10.11.2011 Godina : 43 Lokacija : Novi Sad
| Naslov: Re: Pravo vrijeme za vrtić Sub Nov 12, 2011 7:47 pm | |
| - carica_orhideja ::
- Super, nadam se da će sve biti ok Moja starija curica je krenula u septembru i super je to prihvatila, jako je društvena i nije bilo nikakvih problema u vezi odvajanja. A i moja svekrva je vaspitačica u istom vrtiću Međutim, otad se više puta prehladila, valjda nije navikla na izloženost tolikim virusima... Već 2 nedjelje nije išla, opet kreće u ponedjeljak i u srijedu slavi rođendan u vrtiću!
joj znam taj osecaj, budu bolesljivi cesto , ali to je smo u pocetku. Tako smo i mi prosle jeseni , bili vise kod kuce nego u vrticu, a sada je potpuno drugacije, od proleca je 2 puta bio bolestan . Sada kad ne ide u vrtic trazi i pita kad ce ici kod dece e a ima i "devojku"- lepa mi snajka | |
|
| |
MK
Broj poruka : 83 Points : 47696 Reputation : 0 Datum upisa : 14.11.2011
| Naslov: Re: Pravo vrijeme za vrtić Pon Nov 14, 2011 11:27 pm | |
| Pravo vreme za vrtiće je onda kada vi kao majka više nemožete čuvati dete uglavnom zbog povratka na posao u većini slučajeva.Ja lično mislim da nema zdravije okoline za psihofizički razvoj od majke i oca a odmah posle njih je vrtić.Jako sam protiv baka servisa jer kako god bake i deke bile divne i koliko god vole unučiće oni nikako nemogu pružiti detetu ono što treba a to je dinamika, igra,učenje, socijalizacija, kultura ponašanja u zajednici i životu itd.Što se tiče privikavanja na vrtić, pa svako dete je drugačije dok nekrenete nećeš znati kako će reagovati sve u svemu ako i bude od onih koji plaču iskustvo vaspitača govori da je to plač za pokazivanje , čim majka ode dete se smiruje i bude ok.Burne reakcije uglavnom prolaze nakon prva dva meseca. | |
|
| |
sanjic
Broj poruka : 161 Points : 48888 Reputation : 0 Datum upisa : 26.07.2011 Godina : 34 Lokacija : hrvatska
| Naslov: Re: Pravo vrijeme za vrtić Pon Nov 21, 2011 10:39 am | |
| moj nejde jer za sad nema potrebe ja sam doma pa ga čuvam al bi ga rado poslala u vrtič da se igra sa djecom.možda probamo nagodinu | |
|
| |
monnika
Broj poruka : 9 Points : 44769 Reputation : 0 Datum upisa : 23.08.2012 Godina : 38 Lokacija : mostar
| Naslov: Re: Pravo vrijeme za vrtić Čet Avg 23, 2012 3:19 pm | |
| i naš bi trebao brzo ,jer ja čekam posao,dok sam radila pripravnički moja mama ga je čuvala...ali sada je vrijeme da pođe u vrtić ima 3god i 3mj...joj to će teže pasti meni nego njemu... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Pravo vrijeme za vrtić | |
| |
|
| |
| Pravo vrijeme za vrtić | |
|