Klub trudnica i mladih mama
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PrijemPortalGalerijaLatest imagesTražiRegistruj sePristupitekst
gledanje televizora 11418110

gledanje televizora

Ići dole 
3 posters
AutorPoruka
sanjic

sanjic

Broj poruka : 161
Datum upisa : 26.07.2011
Godina : 34

gledanje televizora Empty
PočaljiNaslov: gledanje televizora   gledanje televizora Icon_minitimeSub Dec 31, 2011 5:13 pm

Nešto zanimljivo što sam pročitala.
Stručnjaci su proveli istraživanje 617 djece te zamolili njihove roditelje da vode dnevnik u tom razdoblju. Djeca su dnevno gledala 73 minute televizijskog programa, od kojih 14 minuta nakon 19 sati. Djeca sa televizorom u sobi provela su puno više vremena pred njime te su imali više problema sa spavanjem. Osamnaest posto ispitanika su imali problem sa spavanjem najmanje jednom u razdoblju od pet do sedam dana tjedno, a najveći problem je bio zaspati. Ostali problemi koje su roditelji naveli su noćne more, isprekidan san, teško buđenje i pospanost preko dana. Stručnjaci su došli do zaključka da svaki sat večernjeg gledanja programa pridonosi određenim problemima spavanja kao i nasilni sadržaj tokom dana.

Dobro moj negleda naveče ali gleda preko dana crtiče,i sad tek shvačam zasto se počeo budit 4 puta po noći i skroz trazi da ide kod nas.
Nazad na vrh Ići dole
ivanamia2010
Admin
ivanamia2010

Broj poruka : 55
Datum upisa : 13.10.2011
Godina : 38

PočaljiNaslov: Re: gledanje televizora   gledanje televizora Icon_minitimePet Jan 13, 2012 5:16 pm

Moje misljenje je da treba sto vise odugovlaciti sa pocetkom gledanja crtaca,najlakse je detetu ukljuciti crtani i pustiti ga da gleda.Treba naci vremena i maste i igrati sa detetom igrice ili bojiti,crtati sve zavisi kojeg je uzrasta dete.Nazalost danasnje radno vreme vecini roditelja oduzme ceo dan i kada dodju kuci nisu ni zasta sem za krevet,ja radim isto po ceo dan ali opet pokusavam da nadjem vremena da se igram sa svojim princezom.
Nazad na vrh Ići dole
MK

Broj poruka : 83
Datum upisa : 14.11.2011

PočaljiNaslov: Re: gledanje televizora   gledanje televizora Icon_minitimePon Jan 16, 2012 2:14 pm

Mi sa tri i po imamo nekoliko crtaca koje pratimo i striktno nam sluze kao nagrada ali nam je tv zadnja zanimacija u zivotu prvo su knjige,muzika,engleski,crtanje,kreativne radionice.......Desi se da smo premoreni i moramo prileci ponekad makar na po sata nakon posla e tad super dodje tv i to uglavnom samo kad je lose vreme jer cim je lepo vreme nakon posla ide rucak i put pod noge u duge setnje,.Kad je lose vreme mi se nakon posla malo odmorimo ako je momak bio dobar dobije da gleda crtani maks do 45 min vise ga ni ne dryi paznja a dotle smo mi ko novi pa mozemo max da mu se posvetimo Smile

Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: gledanje televizora   gledanje televizora Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

gledanje televizora
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Klub trudnica i mladih mama :: Porodica :: Deca-
Skoči na: