Ne mogu Vam reci kakva je ova dr za ad kojoj mi idemo, jer nisam imala iskustva da mi je rekla da dajem ad zato sto je malena dobila malo. Napisala sam kakva su iskustva drugih vezano za pedijatre u nasem gradu. Postoji jedan pedijatar koji vazi za najboljeg (radi u bolnici) i meni je on na dvije sitnice pao. Prva je bila na pregledu malene u porodilistu kada je ona dobila grceve od graska koji sam jela za rucak, rekao je da to nije moguce, a bilo je klasicno ponasanje za grceve i kasnije se ispostavilo da joj smeta grasak kad jedem u prva 3. mjeseca. Drugi put je kad je kuci ponovo dobila grceve pa je on ''propisao'' dozu Espumisan L kapi 10.-15. kapi prije svakog podoja, kao po starosti malene (imala je 20.-ak dana). Nije tacno precizirao koliko, ja sam joj ne slusajuci njega davala po upustvu i pomoglo nam je. Ova dr kojoj idemo je vodila i mene i brata tako da sam nju odabrala. Ona je na prvoj kontroli pregledala malenu koja je bila uvijek naprednija od beba u svom uzrastu u mot orickom smislu i rekla mi da idem kuci i dojim malenu. Medjutim, imala je i par kikseva rekla mi je da beba ne osjeti maminu menstruaciju (moja je svaki put preplakala dane prije i tokom menstruacije) i kad smo radili nalaz ks nije mi htjela objasniti sve vrijednosti koje su bile niske i visoke, sem hemoglobina. A ima jos jedna dr kojoj smo otisli na pregled zbog vakcine kad nasa nije radila, e ona ne bi trebala raditi sa ljudima a posebno sa djecom. Po njoj malena nije znala nista uraditi, ni puzati a puzala je tada na ledjima, nije bila spremna za sjedenje, a sama bi sjela uz jastuk ili plisanu igracku kad bi osjetila da se nalazi iza nje i nije se ljulala uopste kad sjedne, odrzavala je ravnotezu, prebacivala se sa stomaka na ledja i obratno, a ona je tvrdila da ni to ne zna jer malena nije htjela nista pred njom uraditi. Da bi na kraju malena zgrabila stetoskop i svukla joj ga sa vrata dok je lezala na stolu za pregled.